Wijnmaakster Patricia Gil Luna  heeft geprobeerd om los te komen van oude tradities zonder het goede ervan kwijt te raken:
"Sin Complejos" is een eerbetoon aan alle mensen: wijngaardeniers en wijnmakers die de regio Toro nationaal en internationaal bekend hebben gemaakt dankzij hun werk, onderzoek, vasthoudendheid, wijsheid en respect voor de wijngaard, de bodem en het "Tinta de Toro" druivenras.  
Dit is in het bijzonder een eerbetoon aan mijn vader "Wences", een liefhebber van zijn werk, wijn en in het bijzonder een liefhebber van de streek van Toro en zijn bodem. 
Wences deelt, net zoals de "Tinta de Toro", veel van de kwaliteiten die ik terug probeer te laten komen in deze wijn: veel karakter, authenticiteit, geen toevoegingen, natuurlijkheid, respect, tonen van vers fruit en de eerlijkheid van het land en zijn mensen.  
Mijn foto op het wijnetiket, is een intentieverklaring die wil breken met die stereotypen die ons vanaf de geboorte zijn aangeleerd en waaraan de wijnwereld ook niet ontsnapt.  
Sinds mijn jeugd heb ik altijd gehoord van Toro-wijnen als hard, sterk, ruw, met een hoog alcoholpercentage ... Mijn bedoeling is dat je van deze wijn geniet, ongeacht het gebied, de druiven of andere bijbehorende eigenschappen. Neem gewoon een goed glas wijn op de gewenste temperatuur en geniet ervan waar je wilt, zoals jij dat wilt.
  De Toro Apellation of Origin bevindt zich in een regio met uitstekende condities: een landklimaat van extreme temperaturen, zandgrond en eeuwenoude wijngaarden, waarvan vele van voor de druifluis-epidemie zijn, omdat deze plaag weinig invloed had in Torovanwege zijn geo-klimatologische kenmerken.  
In de wijn "Sin Complejos" heb ik geprobeerd de traditionele kracht van de Toro D.O. te behouden. en te combineren met een omarmende zachtheid. "Sin Complejos" is gemaakt van 40 tot 60 jaar oude wijngaarden van Tinta de Toro, met een zeer lage productie die groeien in de traditie van het gebied zodat ze de natuurlijke processen niet verstoren en nog lang kunnen blijven bestaan.
Vader en dochter
Het domein
Back to Top